Ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegronden

Weet waar vluchtroutes zijn en blusmiddelen hangen

Ontruimingsplattegronden, of evacuatieplattegronden, zijn bedoeld om medewerkers en bezoekers te informeren over de vluchtmogelijkheden van een gebouw in geval van nood. Op de plattegrond is informatie te vinden over vluchtroutes, (nood)uitgangen, verzamelplaatsen, (hand)brandbestrijdingsmiddelen, handbrandmelders en reddingsmiddelen.

De ontruimingsplattegronden worden verspreid over het gebouw op zichtbare plaatsen opgehangen, zodat medewerkers en bezoekers zich rustig kunnen oriënteren en instructies tot zich nemen voordat zich een noodsituatie voordoet.  In het geval van ontruiming moeten de vluchtroutesignaleringen hiervoor toereikend zijn.

Ontruimingsplattegronden zijn iets anders dan bereikbaarheidskaarten. Dat is een plattegrond van het gebouw en buitenterrein voor de brandweer of andere hulpdiensten. Er staat op aangegeven waar brandvoorzieningen, gasafsluiters, gevaarlijke stoffen en andere zaken zich bevinden die voor de eerste bestrijding van een calamiteit van belang zijn.

De norm NEN 1414‐1 stelt eisen aan ontruimingsplattegronden en bereikbaarheidskaarten. Denk aan leesbaarheid, minimaal vermelde informatie, het gebruik van symbolen en de schaal.

Geinteresseerd?

Wilt u ontruimingsplattegronden laten opstellen volgens NEN 1414‐1? Dan bent u aan het juiste adres. Want voor advies, daar hebben wij de juiste mensen voor. IVARBO werkt louter met gedreven professionals. Ieder van hen heeft ruime praktijkervaring en een flinke dosis kennis in hun vakgebied.

IVARBO. Aangenaam.
Al ruim tien jaar dé beste keuze.

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Laat uw telefoonnummer achter en we
nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Op basis hiervan krijgt u van ons een gedetailleerde offerte.