BEDRIJFSCERTIFICERINGEN

IVARBO » BEDRIJFSCERTIFICERINGEN

Al uw werknemers de benodigde kennis en vaardigheden

Er zijn een aantal redenen voor een bedrijf om zich te laten certificeren. Aan de ene kant dient een ondernemer aan de geldende wetten en regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu te voldoen. Aan de andere kant kunnen opdrachtgevers er voor kiezen alleen te werken met gecertificeerde bedrijven.

Maar de belangrijkste reden is toch wel dat de medewerkers binnen het bedrijf veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit geven. Dat we er samen voor zorgen dat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt. Dat we risico’s tot het minimum beperken door onze mensen bewust te maken van gevaren. Dat we er voor zorgdragen dat iedereen binnen het bedrijf werkt volgens de algemeen geldende veiligheidsprocedures én dat alle werknemers over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken.

Genoeg reden om alle gemaakte inspanningen inzake veiligheids- en kwaliteitsnormen officieel kenbaar te maken met de benodigde bedrijfscertificaten. Zo laat u met het VCA-certificaat in één oogopslag zien dat uw organisatie de zaken op orde heeft op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

VCA-certificeringen
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. VCA gecertificeerde bedrijven werken met een VGM beheersysteem dat voldoet aan de ARBO-regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Er zijn verschillende VCA certificeringen voor bedrijven:
VCA* : voor onderaannemers en voor kleinere bedrijven (tot 35 medewerkers)
VCA ** : voor hoofdaannemers en voor grotere bedrijven (meer dan 35 medewerkers)
VCA Petrochemie : voor bedrijven in de petrochemische sector
VCU : voor bedrijven in de uitzend- en detacheringbranche

Opdrachtgevers werken graag samen met VCA gecertificeerde bedrijven. Veel overheden en vooral grote opdrachtgevers stellen het certificaat zelfs verplicht in hun aanbestedingsprocedures.

Meer informatie

De certificeringen worden door ons compleet verzorgd. We bieden maatwerk, altijd. We gaan niet zomaar aan de slag, maar doorlopen met u eerst de bedrijfsvoering en stemmen daar de certificering(en) op af.

Dat is echter niet alles. Zijn de benodigde certificaten binnen, dan blijven we monitoren en houden we voor u in de gaten wanneer er bijvoorbeeld, wetswijzigingen op stapel staan en wanneer (één van) uw certificaat verloopt. U krijgt van ons dan een seintje, zodat we nooit achter de feiten aanlopen, maar juist voorop.


IVARBO bedrijfscertificeringen. Aangenaam.
Al ruim tien jaar dé beste keuze.