Maak gebruik van het STAP-budget en volg kosteloos de cursus tot preventiemedewerker. Leer over de belangrijkste risico’s en taken en verantwoordelijkheden op het gebied van arbeidsveiligheid en wordt klaargestoomd om een deskundig preventiemedewerker te worden.

Alle bedrijven met werknemers zijn wettelijk verplicht om een deskundig preventiemedewerker te hebben. De preventiemedewerker draagt bij aan een veilige en gezonde werkomgeving en zorgt samen met de werkgever voor goede arbeidsomstandigheden en het voorkomen van ongevallen. De preventiemedewerker werkt mee aan de RI&E en het plan van aanpak, adviseert aan de directie, OR of PVT en werkt samen met de bedrijfsarts of arbodienst.

De tijdsduur van de cursus is 1 dag (08.30 – 16.00 uur). Tijdens de cursus leer je alles over:

  • Arbeidsrisico’s en wettelijke regels op dit terrein
  • De taken en verantwoordelijkheden van belangrijke partijen voor preventiebeleid (o.a. preventiemedewerker, werkgever, werknemer, OR, Ministerie SZW)
  • Praktische tips en vaardigheden die je helpen om je preventietaken goed uit te voeren.

De investering voor de cursus Preventiemedewerker bedraagt € 695,- excl. btw. Dit is een all-in prijs inclusief lesmateriaal en examen. Met het STAP-budget is de cursus geheel gratis. Bij het succesvol afleggen van het examen ontvang je een certificaat.

Schrijf je hier in.