Het is vanaf heden mogelijk om de VCA Basis cursus in het Oekraïns te volgen. Per 1 april 2022 zijn Oekraïense vluchtelingen die in Nederland verblijven en willen werken, vrijgesteld van een tewerkstellingsvergunning. Wel gelden enkele belangrijke voorwaarden zoals een meldingsplicht. Naast deze formaliteiten moet ook andere verplichtingen in acht worden genomen, zoals voorlichting en onderricht over veilig en gezond werken. In de VCA Basis wordt de basis van veilig en gezond werken geleerd.

Voor Oekraïners die het Nederlands of Engels niet beheersen, kan de cursus in het Oekraïns worden gegeven. Het VCA-examen wordt ook in het Oekraïns afgenomen. Bij de cursus kan een cursusboek geleverd worden in het Oekraïns. Het is alleen mogelijk om de VCA Basis in het Oekraïns te volgen. Het is namelijk belangrijk dat de leidinggevende goed kan communiceren met de opdrachtgever en de hulpdiensten. Daarom is de VCA VOL uitsluitend beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Wil je meer weten over het maken van het VCA basis examen in het Oekraïns of een andere taal? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.