ISO 14001

Met ISO 14001 vermindert u uw energieverbruik en werkt u duurzaam

Bedrijven die een ISO 14001 certificaat hebben werken efficiënter en zijn minder belastend voor het milieu door een beter milieumanagemensysteem. Alle activiteiten binnen uw bedrijf hebben gevolgen voor het milieu. ISO 14001 helpt u deze in kaart te brengen en waar mogelijk te beperken. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar levert ook vaak een kostenbesparing op. Bovendien wordt er regelmatig om gevraagd bij het verstrekken van een milieuvergunning, of wordt dit als eis gesteld bij aanbestedingen van de grotere bedrijven of overheden.

 

ISO 14001 is een internationaal erkende norm voor uw milieumanagementsysteem

De norm richt zich op alle facetten van uw bedrijf met de bedoeling de belasting voor het milieu te verminderen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan de investering in een nieuwe, meer duurzame machine een uitkomst zijn, of een verandering van werkwijze waardoor u minder grondstoffen verbruikt. Zo toont u aan dat het milieu een centrale plaats in uw bedrijfsvoering heeft en u aan de internationale wet- en regelgeving voldoet.

 

Wat kan IVARBO bij de ISO 14001 certificering van uw bedrijf betekenen?

Alles: van de vaststelling hoe ver u al bent in uw bedrijf tot en met de laatste test. Dit doen wij door het milieumanagementsysteem (verder) te ontwikkelen conform de ISO 14001 norm. Het opzetten van een dergelijk systeem kost enige inspanning, maar het resultaat vergoedt veel. Een helder systeem kan u namelijk veel tijd besparen.

 

Hoe gaat IVARBO te werk?

We beginnen met een nulmeting van de bestaande situatie in uw bedrijf. Het resultaat van deze inventarisatie vergelijken we met de eisen die ISO 14001 norm beschrijft. Zo wordt duidelijk wat er voor uw bedrijf gedaan moet worden.

 

Ontwikkelen milieumanagementsysteem

Als we een helder beeld hebben van uw bedrijf, ontwikkelen we een op maat gemaakt milieumanagementsysteem dat voldoet aan de eisen in de ISO 14001 norm. We assisteren en adviseren u bij de implementatie van dit systeem om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.  

 

Interne audit

Als het systeem eenmaal geïmplementeerd is voeren we een interne audit uit bij uw bedrijf. We controleren dan samen met u of het systeem werkt zoals het volgens de norm zou moeten en of alles voor u en uw werknemers werkbaar en duidelijk is. Deze interne audit is dan ook een generale repetitie voor de uiteindelijke certificeringsaudit.

 

Certificeringsaudit

De certificeringsaudit wordt uitgevoerd door een onafhankelijk, geaccrediteerd  certificeringsbureau. Deze instelling controleert of uw systeem aan alle eisen van de norm voldoet. Zo ja, dan wordt uw bedrijf ISO 14001 gecertificeerd en krijgt u het ISO 14001-bedrijfscertificaat. IVARBO begeleidt het hele proces en zorgt ervoor dat ook de certificeringsaudit succesvol wordt afgerond.

 

Doet IVARBO ook ISO 9001 en OHSAS 18001 certificeringen?

Ja, ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij maken op uw verzoek een volledig geïntegreerd systeem voor veiligheid, kwaliteit en milieu dat aan alle drie de normen voldoet.

 

Wat kost een ISO 14001 certificering?

Het eerste gesprek kost u niets, maar levert vaak wél de gewenste informatie. Op basis hiervan krijgt u van ons een gedetailleerde, vrijblijvende offerte.

 

Klik hier om uw belangstelling kenbaar te maken. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak.