ISO 9001

ISO 9001

Advies bij behalen ISO 9001 certificaat

De ISO 9001 is een norm voor het leveren van producten of diensten van de hoogste kwaliteit aan klanten. De norm beschrijft een reeks instrumenten die helpen om je bedrijf te besturen zodat klanten optimaal worden bediend. Bedrijven met een ISO 9001 certificaat zeggen wat ze doen, doen wat ze zeggen en kunnen dat ook aantonen. Daarom wordt dit certificaat door veel klanten en opdrachtgevers zowel nationaal als internationaal gewaardeerd.

De voordelen van ISO 9001 certificering:

  • Tevreden klanten
  • Afname faalkosten
  • Betere concurrentiepositie
  • Beter imago

Advies nodig?

Wij zijn de partner voor advies en begeleiding bij het behalen van het ISO 9001 certificaat. Wij zetten op praktische wijze een kwaliteitshandboek op en bereiden je bedrijf voor zodat de externe audit vlekkeloos verloopt.

15 jaar ervaring

IVARBO al 15 jaar de beste keuze

Door heel Nederland

Adviseurs in alle provincies

Advies bij behalen ISO 9001 certificaat

Wat is de ISO 9001?

Met ISO 9001 certificering leg je de basis voor kwaliteit en tevreden klanten en partners. Het begin van de ontwikkeling van de ISO 9001 gaat terug naar begin jaren 80. De BS 5750-norm in het Verenigd Koninkrijk diende als basis voor de latere internationale norm. In 1987 publiceerde de International Organization for Standardization (ISO) de eerste versie van ISO 9001. Sindsdien heeft de ISO 9001-norm meerdere revisies ondergaan om deze actueel te houden, in oktober 2015 is de huidige ISO 9001:2015 gepubliceerd.

‘IVARBO begeleidt en adviseert u tijdens het hele proces en zorgt dat ook de audit door de certificerende instelling vlekkeloos verloopt.’

Onze werkwijze bij ISO 9001 certificering

Advies bij behalen ISO 9001 certificaat

Onze aanpak bij ISO 9001 certificering bestaat uit de volgende stappen:

01
Nulmeting. We beginnen met het inzichtelijk maken van de bestaande situatie in uw bedrijf. Het resultaat van deze inventarisatie vergelijken we met de eisen die ISO 9001 norm beschrijft. Zo wordt duidelijk wat er voor uw bedrijf gedaan moet worden.
02
Handboek. Als we een helder beeld hebben van uw bedrijf, ontwikkelen we een op maat gemaakt managementsysteem in de vorm van een handboek dat voldoet aan de eisen in de ISO 9001 norm. We assisteren en adviseren u bij de implementatie van dit systeem om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
03
Interne audit. Als het systeem eenmaal geïmplementeerd is, voeren we een interne audit uit bij uw bedrijf. We controleren dan samen met u of het systeem werkt zoals het volgens de norm zou moeten en of alles voor u en uw werknemers werkbaar en duidelijk is. Deze interne audit is dan ook een generale repetitie voor de uiteindelijke certificeringsaudit.
04
Certificeringsaudit. Een onafhankelijke, geaccrediteerde instelling controleert of uw systeem aan alle eisen van de ISO 9001 voldoet. Zo ja, dan wordt uw bedrijf ISO 9001 gecertificeerd en krijgt u het ISO 9001-bedrijfscertificaat.
05
Onderhouden. Om uw organisatie en het managementsysteem continu te verbeteren, kunnen wij u ook ondersteunen nadat het certificaat is behaald. We doen jaarlijks een interne audit om na te gaan of het systeem nog steeds werkt zoals het volgens de norm zou moeten. Ook bij vraagstukken of knelpunten in uw organisatie kunnen wij u ondersteunen.

Onze werkwijze heeft zich bewezen tijdens de honderden certificeringstrajecten die wij begeleidt hebben. Wij zijn de partner in ISO 9001 certificering en kunnen u volledig ontzorgen met advies en ondersteuning. Bent u geïnteresseerd? Wacht dan niet langer en vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons team staat voor u klaar
Veelgestelde vragen

Wat is ISO 9001?

De ISO 9001 is een internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagement. De ISO 9001 is een norm waarin eisen zijn opgenomen voor het beheer van kwaliteitssystemen en processen. Het doel is om de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren en klanttevredenheid te waarborgen.

Een bedrijf kan een ISO 9001 certificaat behalen. Daarvoor moet een bedrijf aantonen dat ze voldoet aan de vereisten van de ISO 9001-norm, zoals het hebben van een contextanalyse, goed omschreven processen, kwaliteitsdoelstellingen en een continue verbeteringscultuur. Certificering houdt ook in dat regelmatige audits worden uitgevoerd door onafhankelijke externe instanties om de naleving te controleren.

Wat is een contextanalyse?

Een contextanalyse voor ISO 9001 is een belangrijke eerste stap om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en te onderhouden. In een contextanalyse beschrijft een bedrijf de interne organisatie, de wereld om zich heen (extern) en welke invloed dat heeft of kan hebben. Het omvat het identificeren van belanghebbenden, hun verwachtingen en behoeften, evenals de sterktes (strengths), zwaktes (weaknesses), kansen (opportunities) en bedreigingen (threats) van de organisatie. Het laatste is ook wel bekend als de SWOT-analyse.

Wat zijn de kosten van ISO 9001 cerficering?

De kosten van ISO 9001 certificering kunnen sterk uiteenlopen en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang en complexiteit van de organisatie, de certificerende instelling en de beschikbare tijd en middelen vanuit de eigen organisatie. Op basis van een adviesgesprek kunnen wij in een offerte de kosten inzichtelijk maken voor uw bedrijf.

ivarbo-cursussen

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Laat uw telefoonnummer achter en we
nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Op basis hiervan krijgt u van ons een gedetailleerde offerte.