ISO 14001

CO2-prestatieladder-milieumanagement-ivarbo

ISO 14001

Verbeter de milieuprestaties van uw bedrijf en zet een stap naar duurzaamheid

De ISO 14001 is een internationaal erkende norm voor uw milieumanagementsysteem. De norm richt zich op alle facetten van uw bedrijf met de bedoeling de belasting voor het milieu te verminderen.

Dit kan op verschillende manieren. Zo kan de investering in een nieuwe, meer duurzame machine een uitkomst zijn, of een verandering van werkwijze waardoor u minder grondstoffen verbruikt. Zo toont u aan dat het milieu een centrale plaats in uw bedrijfsvoering heeft en u aan de internationale wet- en regelgeving voldoet.

Bedrijven die een ISO 14001 certificaat hebben werken efficiënter en zijn minder belastend voor het milieu door een beter milieumanagementsysteem. Alle activiteiten binnen uw bedrijf hebben gevolgen voor het milieu. ISO 14001 helpt u deze in kaart te brengen en waar mogelijk te beperken. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar levert ook vaak een kostenbesparing op. Bovendien wordt er regelmatig om gevraagd bij het verstrekken van een milieuvergunning, of wordt dit als eis gesteld bij aanbestedingen van de grotere bedrijven of overheden.

IVARBO. Aangenaam.
Al ruim tien jaar dé beste keuze.

‘IVARBO begeleidt en adviseert u tijdens het hele proces en zorgt dat ook de audit door de certificerende instelling vlekkeloos verloopt.’

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Advies en ondersteuning bij het behalen van het ISO 14001 certificaat

Alles. Wij zijn de partner in certificeren en kunnen u volledig ontzorgen met vakkundig advies. We starten met het leren kennen van uw organisatie en zetten op praktische wijze een handboek op. Daarbij adviseren we over verbeteringen en toetsen of deze in de praktijk zijn gebracht zodat de externe audit vlekkeloos verloopt.

Onze werkwijze:

01
De eerste stap is een nulmeting van de bestaande situatie in het bedrijf. Het resultaat van deze inventarisatie vergelijken we met de eisen die ISO 14001 norm beschrijft. Zo wordt duidelijk wat er voor uw bedrijf gedaan moet worden.
02
Als we een helder beeld hebben van uw bedrijf, ontwikkelen we een op maat gemaakt managementsysteem dat voldoet aan de eisen in de ISO 14001 norm. We assisteren en adviseren u bij de implementatie van dit systeem om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
03
Als het systeem eenmaal geïmplementeerd is, voeren we een interne audit uit bij uw bedrijf. We controleren dan samen met u of het systeem werkt zoals het volgens de norm zou moeten en of alles voor u en uw werknemers werkbaar en duidelijk is. Deze interne audit is dan ook een generale repetitie voor de uiteindelijke certificeringsaudit.
04
De certificeringsaudit wordt uitgevoerd door een onafhankelijk, geaccrediteerd certificeringsbureau. Deze instelling controleert of uw systeem aan alle eisen van de norm voldoet. Zo ja, dan wordt uw bedrijf ISO 14001 gecertificeerd en krijgt u het ISO 14001 -bedrijfscertificaat.

Ook voor de CO2-Prestatieladder, ISO 9001 en ISO 45001 kunt u bij IVARBO terecht. Wij maken op uw verzoek een volledig geïntegreerd systeem voor veiligheid, kwaliteit en milieu dat aan alle drie de normen voldoet.

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Laat uw telefoonnummer achter en we
nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Op basis hiervan krijgt u van ons een gedetailleerde offerte.