ISO 45001

ISO 45001

ISO 45001 vergroot uw kansen op de internationale markt

ISO 45001 is een nieuwe ISO standaard voor gezond en veilig werken. In de internationale literatuur wordt deze norm ook wel ‘Occupational Health and Safety’ genoemd en zal in 2021 definitief de OHSAS 18001-norm vervangen.

Met ISO 45001 werkt uw bedrijf volgens een internationaal geldende norm die volledig is afgestemd op uw bedrijf. Bij een juiste toepassing van de norm beheerst u de zorg voor de gezondheid van uw medewerkers en het milieu in één systeem.

De structuur van dit systeem, dat uitgaat van continue verbetering, sluit naadloos aan op de ISO-structuur. Hierdoor valt het eenvoudig te integreren in uw ISO 9001 of ISO 14001 certificaat.

Omdat deze norm is gericht op internationale wetgeving heeft het buiten de grens veel aanzien. Veel buitenlandse bedrijven zijn er bekend mee en werken graag samen met bedrijven met een ISO 45001 certificaat.

Bedrijven met een OHSAS 18001-certificaat krijgen drie jaar de tijd om over te stappen naar ISO 45001.

IVARBO. Aangenaam.
Al ruim tien jaar dé beste keuze.

‘IVARBO begeleidt en adviseert u tijdens het hele proces en zorgt dat ook de audit door de certificerende instelling vlekkeloos verloopt.’

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Advies en ondersteuning bij het behalen van uw ISO45001-certificaat

Alles. We starten met de vaststelling hoe ver het bedrijf al is, tot en met de laatste test en de daadwerkelijke certificering. Dit doen wij door het (door)ontwikkelen van een managementsysteem conform de ISO 45001 norm.

Onze werkwijze:

01
De eerste stap is een nulmeting van de bestaande situatie in het bedrijf. Het resultaat van deze inventarisatie vergelijken we met de eisen die ISO 45001 norm beschrijft. Zo wordt duidelijk wat er voor uw bedrijf gedaan moet worden.
02
Als we een helder beeld hebben van uw bedrijf, ontwikkelen we een op maat gemaakt managementsysteem dat voldoet aan de eisen in de ISO 45001 norm. We assisteren en adviseren u bij de implementatie van dit systeem om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
03
Als het systeem eenmaal geïmplementeerd is, voeren we een interne audit uit bij uw bedrijf. We controleren dan samen met u of het systeem werkt zoals het volgens de norm zou moeten en of alles voor u en uw werknemers werkbaar en duidelijk is. Deze interne audit is dan ook een generale repetitie voor de uiteindelijke certificeringsaudit.
04
De certificeringsaudit wordt uitgevoerd door een onafhankelijk, geaccrediteerd certificeringsbureau. Deze instelling controleert of uw systeem aan alle eisen van de norm voldoet. Zo ja, dan wordt uw bedrijf ISO 45001 gecertificeerd en krijgt u het ISO 45001 -bedrijfscertificaat.

Ook voor de ISO 14001 en ISO 9001 certificeringen kunt u bij IVARBO terecht. Wij maken op uw verzoek een volledig geïntegreerd systeem voor veiligheid, kwaliteit en milieu dat aan alle drie de normen voldoet.

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Laat uw telefoonnummer achter en we
nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Op basis hiervan krijgt u van ons een gedetailleerde offerte.