ISO 45001

ISO 45001

Advies bij behalen ISO 45001 certificaat

ISO 45001 is een norm voor veilig en gezond werken. Internationaal wordt deze norm ook wel ‘Occupational Health and Safety’ genoemd. De structuur van dit systeem sluit, in tegenstelling tot de VCA, naadloos aan op de ISO-structuur. Hierdoor is het eenvoudig te integreren in een ISO 9001 of 14001 certificaat. De norm is internationaal erkend, veel buitenlandse bedrijven zijn er bekend mee en werken graag samen met bedrijven met gecertificeerde bedrijven.

De voordelen van certificering op een rij:

  • Minder ongevallen en verzuim
  • Sterke veiligheidscultuur
  • Betere concurrentiepositie
  • Beter imago
  • Opent deuren voor nieuwe opdrachtgevers

Advies nodig?

Wij zijn de partner voor de ISO 45001 en begeleiden en adviseren bij het behalen van het certificaat. Wij zetten op praktische wijze een managementsysteem op en bereiden je bedrijf voor zodat de externe audit vlekkeloos verloopt.

15 jaar ervaring

IVARBO al 15 jaar de beste keuze

Door heel Nederland

Adviseurs in alle provincies

Advies bij behalen ISO 45001 certificaat

Wat is de ISO 45001?

De ISO 45001:2018 is een internationale norm voor veiligheid en gezondheid op de werkplek. De ISO 45001 is ontstaan vanuit diverse internationale programma’s en normen en standaarden op het gebied van veiligheid. De voornaamste is de OHSAS 18001 (Occupational Health and Safety Assessment Series). De OHSAS 18001 en ISO 45001 zijn dan ook nauw verwant, waarbij ISO 45001 wordt beschouwd als een verbeterde en internationaal erkende opvolger van OHSAS 18001. OHSAS 18001-certificaten worden niet meer uitgegeven.

De ISO 45001 bevat richtlijnen voor organisaties, groot en klein, om een doeltreffend gezondheids- en veiligheidsbeheersysteem op te zetten. Dit systeem helpt om risico’s te identificeren, gevaren te verminderen en ervoor te zorgen dat werknemers de juiste maatregelen nemen, over de juiste competenties beschikken en beschermingsmiddelen krijgen.

‘IVARBO begeleidt en adviseert u tijdens het hele proces en zorgt dat ook de audit door de certificerende instelling vlekkeloos verloopt.’

Onze werkwijze bij ISO 45001 certificering

Advies bij behalen ISO 45001-certificaat

Onze aanpak bestaat uit de volgende stappen:

01
Nulmeting. De eerste stap is een nulmeting van de bestaande situatie in het bedrijf. Het resultaat van deze inventarisatie vergelijken we met de eisen die ISO 45001 norm beschrijft. Zo wordt duidelijk wat er voor uw bedrijf gedaan moet worden.
02
Handboek. Als we een helder beeld hebben van uw bedrijf, ontwikkelen we een op maat gemaakt managementsysteem dat voldoet aan de eisen in de ISO 45001 norm. We ondersteunen en adviseren u bij de implementatie van dit systeem om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
03
Interne audit. Als het systeem eenmaal geïmplementeerd is, voeren we een interne audit uit bij uw bedrijf. We controleren dan samen met u of het systeem werkt zoals het volgens de norm zou moeten en of alles voor u en uw werknemers werkbaar en duidelijk is. Deze interne audit is dan ook een generale repetitie voor de uiteindelijke certificeringsaudit.
04
Een onafhankelijke, geaccrediteerde instelling controleert of uw systeem aan alle eisen voldoet. Zo ja, dan wordt uw bedrijf gecertificeerd en krijgt u het ISO 45001-bedrijfscertificaat
05
Onderhouden. Om uw organisatie en het managementsysteem continu te verbeteren, kunnen wij u ook ondersteunen nadat het certificaat is behaald. We doen jaarlijks een interne audit om na te gaan of het systeem nog steeds werkt zoals het volgens de norm zou moeten. Ook bij vraagstukken of knelpunten in uw organisatie kunnen wij u ondersteunen.

Onze werkwijze heeft zich bewezen tijdens de honderden certificeringstrajecten die wij begeleidt hebben. Wij zijn de partner in ISO 45001 certificering en kunnen u volledig ontzorgen met advies en ondersteuning. Bent u geïnteresseerd? Wacht dan niet langer en vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ook voor de VCA certificering en Safety Culture Ladder kunt u bij IVARBO terecht. Wij maken op uw verzoek een volledig geïntegreerd systeem voor veiligheid dat aan alle normen voldoet.

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Laat uw telefoonnummer achter en we
nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Op basis hiervan krijgt u van ons een gedetailleerde offerte.