VCA Beverwijk

VCA cursus Beverwijk

VCA Basis of VCA VOL cursus volgen en je diploma halen in de regio Beverwijk en IJmond-Noord? Schrijf je dan in voor een klassikale cursus met examen in Beverwijk. Meld je aan op een datum die jou het beste uitkomt. Met een slagingspercentage van 96% kan het bijna niet mis gaan. Klanten waarderen ons met een 8.4. IVARBO je opleider in IJmond-Noord!

15 jaar ervaring

IVARBO is al meer dan
vijftien jaar dé beste keuze.

100% beveelt ons aan

Met een slagingspercentage
ruim van 96 procent!

IVARBO veiligheidscursussen

Soorten VCA in Beverwijk

VCA Basis cursus & examen Beverwijk

 • Klassikale cursus met examen, starttijd 08.00 uur
 • Inclusief digitaal cursusboek & lunch
 • Inclusief erkend VCA-B diploma en pas

All-in / excl. 21% BTW

€ 239

VCA VOL cursus & examen Beverwijk

 • Klassikale cursus met examen, starttijd 08.00 uur
 • Inclusief digitaal cursusboek & lunch
 • Inclusief erkend VCA-B diploma en pas

All-in / excl. 21% BTW

€ 239

VCA Basis of VOL examen Beverwijk

 • Alleen examen om 16.00 uur op locatie
 • Inclusief erkend diploma en pas

All-in / excl. 21% BTW

€ 95

VCA Basis

Cursusdata VCA Basis Beverwijk

CursusBegint opLocatiePrijsBekijk
Momenteel zijn er geen cursussen gepland. Vraag hier de cursus aan of neem contact op via 072-506 57 38.

VCA VOL

Cursusdata VCA VOL Beverwijk

CursusBegint opLocatiePrijsBekijk
Momenteel zijn er geen cursussen gepland. Vraag hier de cursus aan of neem contact op via 072-506 57 38.

Onze locatie in Beverwijk

Cursuslocatie

Woon je in de regio IJmond, Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk, Velsen-Noord of IJmuiden? Dan hoef je nooit ver hoeft te reizen om deel te nemen aan de VCA cursus! Onze locatie in Beverwijk ligt op 200 meter van de A9 vlakbij de Beverwijkse Bazaar en beschikt over veel parkeergelegenheid.

Wijkcentrum Prinsenhof

Beatrixlaan 2
1947 HS Beverwijk

Nabij: Beverwijkse Bazaar en A9

Ons team staat voor u klaar
Veelgestelde vragen

Waarom een VCA cursus volgen en diploma halen?

Omdat het belangrijk is dat je werk veilig en gezond uitvoert. In de regio Beverwijk is veel bedrijvigheid en industrie gevestigd zoals Tata Steel Europe. In alle bedrijven is het voorkomen van ongevallen belangrijk. De VCA cursus en diploma dragen bij aan het voorkomen van ongevallen. Met het VCA diploma toon je aan dat je over de basiskennis beschikt van veilig en gezond werken. Het helpt om je bewuster te worden van de gevaren om je heen. Niet alleen voor jezelf maar ook anderen met wie je werkt.

Wat zijn de verschillen tussen VCA Basis en VCA VOL in Beverwijk?

VCA Basisveiligheid in Beverwijk is bedoeld voor operationele medewerkers. VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) is meer bedoeld voor operationeel leidinggevenden en ZZP’ers. Voor leidinggevenden en intercedenten (bemiddelaars) in de uitzendbranche is er ook nog VCU VIL (Veiligheid voor Intercedenten Leidinggevenden). Er zijn veel overeenkomsten tussen de VCA Basis en VCA VOL cursus. Ons VCA cursusboek bevat extra lesstof voor de VCA VOL. Daarnaast is het VCA VOL en VCU VIL examen uitgebreider. Het bestaat uit 70 meerkeuze vragen (bij tenminste 49 goed beantwoorde vragen ben je geslaagd).

Welke VCA moet ik volgen?

Dat hangt af van je rol in een organisatie. Je hebt de keuze uit VCA Basis en VCA VOL:

 • Ben je een operationeel medewerker in loondienst zoals een timmerman, stukadoor of installateur en geef je geen leiding over collega’s?
  Kies dan voor de VCA Basis in Beverwijk.
 • Heb je een leidinggevende functie zoals uitvoerder, voorman of teamleider of ben je ZZP?
  Kies dan voor de VCA VOL in Beverwijk.

Twijfel je over welke VCA cursus jij moet volgen, of wil je er graag meer over weten? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Is het VCA cursus wettelijk verplicht?

Een VCA diploma is niet wettelijk verplicht maar kan wel door een bedrijf worden geëist. De onderwerpen die behandeld worden tijdens een VCA cursus zijn afkomstig uit wet- en regelgeving. Je doet er dus kennis over op.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de VCA cursus?

Je kunt je voorbereiden door het (digitale) lesboek te lezen, een e-learning te volgen of door proefexamens te maken. Met een goede voorbereiding zal het examen niet overdreven moeilijk zijn. Als je bij ons een VCA cursus boekt, krijg je een gratis digitaal cursusboek toegestuurd. Het voordeel is dat je je eigen tijd kunt indelen. Om je extra goed op het examen voor te bereiden kun je een bundel proefexamens aanschaffen. Ze zijn vergelijkbaar met het echte VCA-examen, maar natuurlijk wel samengesteld uit andere vragen.

Hoe lang duurt het voordat ik te horen krijg of ik geslaagd ben?

Je hoort direct na het maken van je examen of je geslaagd bent of niet. Als je geslaagd bent ontvang je het fysieke diploma en pasje op het opgegeven adres. Na vijf werkdagen is in het online Centraal Diploma Register (CDR) zichtbaar dat je een geldig VCA-diploma hebt.

vca-alkmaar

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?
Laat uw telefoonnummer achter en we
nemen zo snel mogelijk contact met u op:


Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Op basis hiervan krijgt u van ons een gedetailleerde offerte.